Praca w lodziarni. Jak tam przetrwać upały i zimę?

Ostatnia aktualizacja: 03.07.2019 14:29
Słońce, a w cieniu 30 stopni - takie temperatury sprawiają, że bohaterowie najbliższej audycji w ciepłych miesiącach mają pełne ręce roboty.
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne Foto: shutterstock.com/Rimma Bondarenko

Ruch bywa u nich od rana do wieczora, zwłaszcza w dni wolne. W czasach, gdy staramy się dbać o to co jemy, muszą dostosować się do trendów - lody, które podają klientom, przygotowują z naturalnych składników. Razem z mikrofonem przejdziemy się do jednej z lodziarni, gdzie z jej pracownikami porozmawiamy o tym, jak przetrwać lato, co w lodziarni robić zimą i skąd brać coraz to nowe przepisy na lodowe desery.

***

Na audycję z cyklu "Dajesz radę" w czwartek (4.07) o godzinie 14.05 zaprasza Dominika Klimek.

pj

Zobacz więcej na temat: Czwórka wakacje
Czytaj także

Czwórka w Lunaparku. Kulturalnie i ekologicznie

Ostatnia aktualizacja: 26.06.2019 16:15
W niedzielne popołudnie dziennikarzy Czwórki można było spotkać przy Wale Miedzeszyńskim nad Wisłą w Warszawie. Rozmawialiśmy m.in. z twórcami filmu "R019", a także Katarzyną Arent, która promuje ideę foodsharingu.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Wakacje z psem. Jak się przygotować?

Ostatnia aktualizacja: 01.07.2019 19:00
Dla wielu wakacje bez podróży to czas stracony. Trudno sobie odmówić letnich wojaży, kiedy cały rok spędzamy w dużych, szumnych miastach. Problem zaczyna się wówczas, kiedy mamy zabrać ze sobą swojego czworonożnego podopiecznego.
rozwiń zwiń