"Deserownik". Skąd pochodzi twój ulubiony deser?

"Deserownik" Magdaleny Tomaszewskiej Bolałek to nie jest książka kucharska. To zbiór felietonów kulinarnych, w których autorka pisze o historii smaków, które towarzyszą nam przez całe życie.
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Magdalena Tomaszewska-Bolałek Foto: Michał Piwowarek/Czwórka
O Audycji
Tytuł Magdalena Tomaszewska-Bolałek: jedzenie przestało być tylko produktem spożywczym
Prowadzący Beata Kwiatkowska 
Opis

- "Deserownik" adresuję do osób, które dopiero szukają informacji związanych z kulturą jedzenia - mówiła autorka "Deserownika" Magdalena Tomaszewska-Bolałek.

- Skupiłam się na opowieściach, legendach i anegdotach, które zapadają w pamięć. Chciałam, żeby czytelnik jedząc bezę wiedział, skąd ona pochodzi, zachęcić go do dalszych poszukiwań. 

Jak pisać o jedzeniu w formie felietonu? Gdzie szukać powiązań kultury duchowej i kulinariów? Jakie przesądy wiążą się z jedzeniem?  Więcej na ten temat w nagraniu audycji.

***

Tytuł audycji: Sztuka jedzenia

Data emisji: 12.05.2019

Godzina emisji: 13.05

Goście Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Playlista
Tagi
Playlista