X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
more_horiz

Cheebab - jak smakuje innowacyjny kebab dla wegetarian?

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2019 11:12
Jak mówią jego twórcy, właściciele farmy mlecznej w Zurychu – to pierwszy na świecie wegetariański kebab, jest tłusty i słony, ale nie przytłacza smakiem. Cheebab to po prostu kebab, w którym miejsce mięsa zajmuje ser.
Audio
  • Jak smakuje cheebab i czy zastąpi falafela na polskim rynku? (Pierwsze słyszę/Czwórka)
Nocny market w Bangkoku
Nocny market w BangkokuFoto: Yulia Grigoryeva / Shutterstock.com

Nie jest to nic nowego, ale z pewnością jest to danie ciekawe i wydaje mi się, że w przyszłości częściowo może nawet zastąpić falafela Bartek Adamski

Firma sama wyprodukowała ser, który stosuje w swoich daniach, to jednak wciąż nie jest danie wegańskie, a wegetariańskie. Dotychczas w kebabach na świecie stosowano już m.in. grillowane warzywa czy ciecierzycę zamiast mięsa - mówił Bartek Adamski, kucharz.

Na Cheebab składają się trzy gatunki sera: raclette, cheddar i halloumi. Danie przygotowywane jest na obrotowym grillu, gdzie nabiera kebabowej, chrupiącej faktury. Jednak ser podobno nie topi się pod wpływem ciepła. Co jeszcze wchodzi w skład tego dania? Czym producenci serowego kebaba chcą zaskoczyć klientów i czy taka potrawa ma szansę przyjąć się w Polsce? To w nagraniu materiału reporterskiego, który przygotował Mateusz Kulik.

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Mateusz Fusiarz

Data emisji: 12.03.2019

Godzina emisji: 7.15

kd/pj


Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Karina Zuchora. Jej miejsce jest w kuchni!

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2016 12:00
- Kiedyś biegałam po bieżni, dziś latam między garnkami z poparzonymi rękami - deklaruje Karina Zuchora, była lekkoatletka, obecnie szef kuchni.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Restauracje kontra "lotne knajpy", czyli przedwojenny streetfood

Ostatnia aktualizacja: 22.10.2017 13:51
- W przedwojennej Polsce znany był już street food. Był obecny wszędzie tam, gdzie pojawiały się jarmarki, odpusty, czy innego typu zgromadzenia. To nie jest nowy wynalazek - opowiadała Aleksandra Zaprutko-Janicka, autorka książki "Dwudziestolecie od kuchni".
rozwiń zwiń