Azjatyckie pierożki, sushi, pizza i burgery. Właściciele food trucków prześcigają się w serwowaniu swoim gościom nietuzinkowych dań, które zabierzemy ze sobą "na wynos". Kim są właściciele i pracownicy takich restauracji? Na czym dokładnie polega ich praca i jakie umiejętności trzeba posiadać, żeby zaistnieć w tej branży?
- Jest tu grill master, sandwich master i frontman i każdy z nich ma tu przydzielone konkretne zadania - mówił jeden z właścicieli stacjonującego w Warszawie food trucka. - Kanapka oprócz tego, że musi smakować, to musi też wyglądać, dlatego nasza praca wymaga uwagi. Każda kanapka, którą przygotowujemy ma inne wnętrze, duszę i serce - przekonywał.
W rozmowie z reporterką przyznają, że food track stał się ich drugim domem, w którym poza pracą często spędzają też wolny czas. Jak to się stało, że postanowili przenieść swój biznes do restauracji na kołach? Co znajdziemy w menu food trucków? Jak wygląda kuchnia mieszcząca się w przyczepie samochodu i czy taka przyczepa zmieści także grill? Zapraszamy do wysłuchania nagrania.
***
Tytuł audycji: Czat Czwórki
Prowadzi: Piotr Firan
Goście: Bolesław Dubowski, Karol Szymkowski (właściciele food trucków)
Data emisji: 3.05.2019
Godzina emisji: 16.09
ac