Kuchnia Lubelszczyzny bez tajemnic

2012-09-07, 19:21

Kuchnia Lubelszczyzny bez tajemnic
Jan Babczyszyn. Foto: PR/Andrzej Szozda

To wyjątkowa mieszanka tradycji kulinarnych wielu kultur - zapewnia Jan Babczyszyn. Współorganizator tegorocznej odsłony Europejskiego Festiwalu Smaku podzielił się w Polskim Radiu 24 jego sekretami.

Posłuchaj

Jan Babczyszyn w Polskim Radiu 24
+
Dodaj do playlisty

To już IV Europejski Festiwal Smaku, który do tej pory z wielkim sukcesem pokazywał wielokulturowość i dziedzictwo kulinarne Lubelszczyzny. To też największe kulinarne święto regionu.

Jego goście będą mieli możliwość zapoznania się z wyśmienitymi smakami i dobrami ekologicznych wsi, miast i miasteczek Lubelszczyzny - zapewnił w rozmowie z Ewą Worobiec w PR24 Jan Babczyszyn.

Współorganizator festiwalu podkreślił, że znakiem rozpoznawczym festiwalu jest także bogaty program kulturalny. W programie znalazło się aż 60 wydarzeń, w tym koncerty muzyki bałkańskiej i ukraińskiej, wystawy i wyjątkowe warsztaty sztuki kulinarnej pod okiem mistrzów.

Europejski Festiwal Smaku potrwa do niedzieli 9 września. Polskie Radio jest jego patronem medialnym.

PolskieRadio24/polskieradio24.pl, tj

Polecane

Wróć do strony głównej