Kuchnia Lubelszczyzny bez tajemnic
To wyjątkowa mieszanka tradycji kulinarnych wielu kultur - zapewnia Jan Babczyszyn. Współorganizator tegorocznej odsłony Europejskiego Festiwalu Smaku podzielił się w Polskim Radiu 24 jego sekretami.
2012-09-07, 19:21
Posłuchaj
To już IV Europejski Festiwal Smaku, który do tej pory z wielkim sukcesem pokazywał wielokulturowość i dziedzictwo kulinarne Lubelszczyzny. To też największe kulinarne święto regionu.
Jego goście będą mieli możliwość zapoznania się z wyśmienitymi smakami i dobrami ekologicznych wsi, miast i miasteczek Lubelszczyzny - zapewnił w rozmowie z Ewą Worobiec w PR24 Jan Babczyszyn.
Współorganizator festiwalu podkreślił, że znakiem rozpoznawczym festiwalu jest także bogaty program kulturalny. W programie znalazło się aż 60 wydarzeń, w tym koncerty muzyki bałkańskiej i ukraińskiej, wystawy i wyjątkowe warsztaty sztuki kulinarnej pod okiem mistrzów.
Europejski Festiwal Smaku potrwa do niedzieli 9 września. Polskie Radio jest jego patronem medialnym.
REKLAMA
PolskieRadio24/polskieradio24.pl, tj
REKLAMA