"Trójka - jesteśmy połączeni". Opowieści o Tbilisi

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
"Trójka - jesteśmy połączeni". Opowieści o Tbilisi
Tbilisi, na pierwszym planie forteca Narikala i kościół św. MikołajaFoto: George Mel; CC BY-SA 3.0; Wikimedia Commons

Wyjątkowa kuchnia i oryginalne smaki, niezwykła gościnność i piękne krajobrazy. Przez cały dzień wysłannik Trójki Ernest Zozuń opowiadał o Gruzji, a szczególnie o stolicy państwa - Tbilisi.

Posłuchaj

Opowieść o gruzińskim jedzeniu i o tamtejszych smakach (Zapraszamy do Trójki - ranek)
+
Dodaj do playlisty
+

Dziennikarze z ul. Myśliwieckiej rozpoczęli tej jesieni nowy reporterski cykl "Trójka - jesteśmy połączeni". Wszystko po to, by przybliżyć słuchaczom historię i teraźniejszość - zarówno tych znanych (czasem tylko pozornie), jak i bardziej egzotycznych państw.

Jak żyje się w Tbilisi sprawdzał Ernest Zozuń. Dziennikarz opowiadał m.in. o kuchni i kulturze jedzenia oraz o obowiązkowym przy gruzińskim stole śpiewie. Spacerował z Gruzinami po Tbilisi i opowiada o magicznych zakątkach miasta. Odwiedzał też sklepy z wyjątkowymi ubraniami i ozdobami z baraniej wełny.

Audycje inaugurujące cykl zostały nadane 24 października z Seulu w Korei Południowej. Akcja "Trójka - jesteśmy połączeni" realizowana jest przy współpracy z LOT-em.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek , Zapraszamy do Trójki - popołudnie
Prowadzi: Krystian Hanke, Ernest Zozuń , Robert Kantereit
Data emisji: 30.11.2016
Godziny emisji: 6.20, 6.40, 7.40, 16.22, 17.22

ei/fbi/mp

Polecane