Dodawanie smaku. Domowe mieszanki warzyw i przypraw
2017-09-27, 16:09 | aktualizacja 2017-09-29, 09:09
Nadeszła jesień. Warto więc skorzystać z warzyw, w które ta pora roku obfituje, i przygotować z ich pomocą zestaw przypraw na całą zimę.
Posłuchaj
Dodawanie smaku. Domowe mieszanki warzyw i przypraw (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Jak mówi Kasia Marciniewicz, przygotowanie takich przypraw jest bardzo proste. – Wystarczy wysuszyć trochę aromatycznych warzyw, doprawić je, a następnie przy pomocy blendera zetrzeć na proszek – opowiada. Brzmi łatwo? I takie właśnie jest! Zdecydowanie, warto dodać dodać chłodnej zimie nieco kolorytu. Dlaczego nie zacząć od talerza z obiadem?
Więcej pomysłów na zaskakujące mieszanki przypraw w załączonym nagraniu audycji. Gorąco zachęcamy do słuchania!
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Kasia Marciniewicz (pasjonatka gotowania, autorka książek o gotowaniu)
Data emisji: 27.09.2017
Godzina emisji: 11.15
ml/mk