more_horiz

Kolendra – sposób na urozmaicenie wielu dań

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2019 12:00
Kolendra wzbogaca swoim aromatem smak licznych potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs i sałatek.
Audio
  • Wyjątkowy rosół z kolendrą (A nuż, widelec/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: images and videos/Shutterstock.com

– Kolendra w listkach jest bardziej esencjonalna. Ta w ziarnach też nadaje się do wielu potraw, ale jest znacznie łagodniejsza – mówi Samar Khanafer, ekspertka kuchni bliskowschodniej.

Zapraszamy do wysłuchania nagrania, w którym Katarzyna Pruchnicka podaje przepis na wyjątkowy rosół z kolendrą.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Samar Khanafer (eskpertka kuchni bliskowschodniej)
Data emisji: 17.01.2019
Godzina emisji: 11.37

kg/ml

Czytaj także

Krupnik z kaszą jaglaną. Nowa odsłona klasyki

Ostatnia aktualizacja: 20.10.2016 15:50
- Ten krupnik, nieco inny niż tradycyjny, to mój ukłon w stronę wegetarian - mówi Katarzyna Pruchnicka. W nagraniu audycji znajdziemy dokładny przepis na zupę.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zdrowe i rozgrzewające zupy na jesienno-zimowy czas

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2018 11:45
W zimne wieczory najchętniej ogrzewamy się przy kominku lub z kubkiem herbaty w ręku. Jednak dobrym sposobem na rozgrzanie organizmu są również zupy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zupa pomidorowa w azjatyckiej wersji

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2019 12:00
Zupa pomidorowa – klasyk, a jednocześnie doskonała baza do kulinarnych eksperymentów. Swoje nowem spojrzenie na "pomidorówkę" przedstawiła Jolanta Naklicka-Kleser z Pracowni Smaku.
rozwiń zwiń