Ryby na świątecznym stole. Jak wybrać, żeby nie szkodzić środowisku?

Jeśli chcemy cieszyć się pysznymi rybnymi daniami na wigilijnym stole także w przyszłości, kupujmy ryby pochodzące ze zrównoważonych połowów, oznaczone niebieskim certyfikatem MSC.

2024-12-20, 21:00

Ryby na świątecznym stole. Jak wybrać, żeby nie szkodzić środowisku?
Na co zwrócić uwagę kupując ryby?. Foto: PickOne/Shutterstock

Posłuchaj

Ryby na świątecznym stole. Jak wybrać, żeby nie szkodzić środowisku? (Zmiana klimatu)
+
Dodaj do playlisty

To gwarancja najlepszego wyboru, zarówno dla ludzi jak i dla środowiska, oraz pewność, że ryb nie zabraknie dla naszych dzieci, wnuków i kolejnych pokoleń.


Posłuchaj

Ryby na świątecznym stole. Jak wybrać, żeby nie szkodzić środowisku? (Zmiana klimatu) 23:18
+
Dodaj do playlisty

 

Które gatunki ryb warto kupować i dlaczego? 

***

Audycja: Zmiana klimatu
Prowadząca: Marta Hoppe
Gość: Joanna Ornoch (MSC Polska) 
Data emisji: 20.12.2024
Godzina emisji: 19.06

REKLAMA

PR24

Polecane

REKLAMA

Wróć do strony głównej