Kuchnia z poszanowaniem klimatu - jak gotować smacznie i odpowiedzialnie
Jak gotować tak, by było nie tylko smacznie i zdrowo, ale też w zgodzie ze środowiskiem? W rozmowie o kuchni zrównoważonej sprawdzimy, jak ograniczać marnowanie jedzenia i nadmiar opakowań, jak wybierać produkty lokalne i sezonowe oraz w jaki sposób dawać drugie życie resztkom. Naszym gościem był Paweł Płaczek, autor książek kulinarnych.
2025-09-26, 20:00
Z naszym gościem rozmawiamy także o tym, co oznacza gotowanie z poszanowaniem klimatu - bez wyrzeczeń, za to z prostymi zmianami, które realnie wpływają na naszą planetę.
Posłuchaj
Posłuchaj
Paweł Płaczek, autor książek kulinarnych (Zmiana klimatu) 21:28
Dodaj do playlisty
Czytaj także:
***
Audycja: Zmiana klimatu
Prowadzi: Patryk Michalski
Gość: Paweł Płaczek, autor książek kulinarnych, m.in. "Kuchnia dla zielonych", "Domowa piekarnia", "Menu kryzysowe" oraz popularnego cyklu "Kuchnia Wyjątkowych Smaków"
Godzina emisji: 19.06
Data emisji: 26.09.2025
Źródło: Polskie Radio 24