Kuchnia z poszanowaniem klimatu - jak gotować smacznie i odpowiedzialnie

Jak gotować tak, by było nie tylko smacznie i zdrowo, ale też w zgodzie ze środowiskiem? W rozmowie o kuchni zrównoważonej sprawdzimy, jak ograniczać marnowanie jedzenia i nadmiar opakowań, jak wybierać produkty lokalne i sezonowe oraz w jaki sposób dawać drugie życie resztkom. Naszym gościem był Paweł Płaczek, autor książek kulinarnych.

2025-09-26, 20:00

Kuchnia z poszanowaniem klimatu - jak gotować smacznie i odpowiedzialnie
zdj. ilustracyjne. Foto: shutterstock.com/Rawpixel.com

Z naszym gościem rozmawiamy także o tym, co oznacza gotowanie z poszanowaniem klimatu - bez wyrzeczeń, za to z prostymi zmianami, które realnie wpływają na naszą planetę.

Posłuchaj

Posłuchaj

Paweł Płaczek, autor książek kulinarnych (Zmiana klimatu) 21:28
+
Dodaj do playlisty
Czytaj także:

 ***

Audycja: Zmiana klimatu
Prowadzi: Patryk Michalski
Gość: Paweł Płaczek, autor książek kulinarnych, m.in. "Kuchnia dla zielonych", "Domowa piekarnia", "Menu kryzysowe" oraz popularnego cyklu "Kuchnia Wyjątkowych Smaków"
Godzina emisji: 19.06
Data emisji: 26.09.2025

Źródło: Polskie Radio 24

Polecane

Wróć do strony głównej