more_horiz
PR24 Portal
Section05

gotowanie

"Przerób, zamroź, podziel się". Jak nie marnować jedzenia?

Oddanie nadmiaru żywności do jadłodzielni, bądź bliskim i znajomym, zamrożenie czy ponowne przetworzenie i wykorzystanie w kolejnych przepisach - to sposoby, by oszczędzić nie tylko produkty spożywcze, ale także pieniądze. - Wciąż mamy problem z marnowaniem produktów - mówił Mateusz Kowalczyk, współtwórca jednej z polskich aplikacji, która pomaga ratować jedzenie przed zmarnowaniem. 
Zobacz więcej na temat:  Czwórka finanse gotowanie oszczędzanie ekologia Kamil Jasieński

"Pięć stron Polski". Nowy cykl audycji kulinarnych w Jedynce

Przedświąteczny odcinek kulinarny - czyli regionalne przepisy tradycyjnych dań dla każdego: od barszczu z kaczki po kakaową struclę z makiem; wszystko aromatyczne, ze świeżych produktów, które od wieków stanowią kulinarne dziedzictwo Polski: mak, suszone grzyby, drób… Od wytrwanego po słodkie, od gotowanego po pieczone, zawsze proste dzięki naszym radom i recepturom.
Zobacz więcej na temat:  gotowanie święta kulinaria