X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
more_horiz
PR24 Portal
Section05
kuchnia polska

"Jadłonomia po polsku". Nie tylko zbiór przepisów

- Od książki kucharskiej, którą przygotowuję, oczekuję, żeby był to przewodnik na jakiś konkretny temat który nie tylko daje przepisy, ale też porady i wyjaśnienia. Czułam też, że temat gotowania po polsku – prostego bez wydziwiania – wymaga osobnej oprawy graficznej i osobnego podziału - mówiła w Dwójce autorka książki "Jadłonomia po polsku".
Zobacz więcej na temat:  rośliny kuchnia polska Łukasz Modelski jedzenie Dwójka

Konstytucja 3 maja – lekcja historii z Trójką!

3 maja 2020 roku to dzień 229. rocznicy uchwalenia ustawy regulującej ustrój prawny Rzeczypospolitej Obojga Narodów, najczęściej nazywanej po prostu Konstytucją 3 maja. Wraz z zaproszonymi ekspertami przyjrzeliśmy się nie tylko historii samej konstytucji, ale także kulturze i obyczajom panującym w czasie jej podpisania, czyli w 1791 roku.
Zobacz więcej na temat:  Trójka Hirek Wrona MUZYKA konstytucja 3 maja SPORT kuchnia polska Michał Margański Jan Kałucki polityka historia Polski Andrzej Sułek Elżbieta Wichrowska kulinaria

Idealne pączki? - to takie na smalcu i z lukrem

Tłusty czwartek w polskiej tradycji to święto pączków i faworków. W tym dniu dozwolone jest jedzenie słodkości w nadmiernych ilościach, co zapewnia pomyślność, dobrobyt i dobre zdrowie. Jaki powinien być idealny pączek? Co jest jego kwintesencją? Czy cukiernie robią pączki na zapas? 
Zobacz więcej na temat:  tłusty czwartek pączki kuchnia polska tradycja wypieki słodycze społeczeństwo Marzena Kawa Roman Czejarek Agnieszka Ciecierska

Agnieszka Jarczyńska: dobra ryba potrzebuje tylko soli i pieprzu

- Ryby są bogate w niezwykle wartościowe substancje potrzebne do prawidłowego rozwoju i proste w przygotowaniu. Dobra ryba potrzebuje tylko trochę soli oraz pieprzu i smakuje wyśmienicie. To proste danie i każdy może jest przygotować - mówiła w Polskim Radiu 24 Agnieszka Jarczyńska, której firma zapewnia restauracjom i sklepom w Polsce dostęp do owoców morza.
Zobacz więcej na temat:  kuchnia polska owoce morza ryby Małgorzata Raczyńska-Weinsberg gotowanie