Polska żywność w Chinach
W Szanghaju trwają targi spożywcze SIAL. Podczas wydarzenia mocną reprezentację stanowią polscy przedsiębiorcy, chcący zaistnieć na rynku Państwa Środka. Do Chin przyjechało ponad 100 rodzimych producentów żywności.
2015-05-07, 20:57
Posłuchaj
07.05.15 Andrzej Pieczonka: „Polscy eksporterzy prezentują wszystko, co rodzimy przemysł spożywczy może zaoferować Chińczykom (…)”
Dodaj do playlisty
Polska podczas targów SIAL jest jednym ze specjalnych gości. O wydarzeniu, które potrwa do piątku (8 maja), w audycji Zrozumieć Chiny mówił Andrzej Pieczonka, szef Wydziału Promocji Handlu i Inwestycji Konsulatu RP w Szanghaju.
W drugiej części programu rozmowa z Krystianem Lupą, reżyserem spektaklu „Wycinka”. Przedstawienie, oparte na motywach powieści Thomasa Bernharda, gościło na II Tianjin CaoYu International Theatre Festival w Tiencin i VI Lin Zhaohua Theatre Art Festival w Pekinie. Gościem Zrozumieć Chiny była także Justyna Steczkowska, która uczestniczy w festiwalu Meet in Beijing.
Gospodarzem audycji był Tomasz Sajewicz.
Polskie Radio 24
REKLAMA
REKLAMA