"Praca marzeń" czeka na chętnych. Można nieźle zarobić
Ta wiadomość z pewnością zainteresuje wszystkich miłośników kuchni włoskiej. Jedna z restauracji w Wiedniu szuka testera pizzy. Płaci za to sowite wynagrodzenie.
2024-10-18, 19:50
Chodzi o lokal "Il Rione", znajdujący się w wiedeńskiej dzielnicy Liesing. Osoba, która pomyślnie przejdzie rekrutację na stanowisko testera pizzy, może liczyć nie tylko na sowite wynagrodzenie. Przewidziano dla niej też szereg dodatkowych benefitów. Jakich? Między innymi nieograniczony dostęp do pizzy, bezpłatne lekcje języka włoskiego i abonament na siłownię.
Wrażenie robi jednak wypłata. Restauracja proponuje bowiem dwa tysiące euro miesięcznie.
Austria. Włoska restauracja szuka testera pizzy
Na czym polegać ma praca testera, o której mowa w ogłoszeniu? Taka osoba będzie musiała codziennie próbować wypieków kucharzy, pochodzących z Neapolu. Do jej zadań należeć będzie też wystawianie oceny, ciastu fermentującemu przez 48 godzin.
Oprócz tego musi również oceniać smak różnych składników, jak na przykład sos pomidorowegy San Marzano, mozzarella Fior di Latte prosto z Agreoli czy szynka Świętego Daniela.
REKLAMA
Czytaj także:
- Polska turystyka kulinarna. Czy schabowy może konkurować z kimchi?
- Jak przygotować pyszny placek po zbójnicku?
Warunek: pasja do pizzy
"Il Rione" oczekuje od testera również dokładnego opisywania wrażeń, jakie towarzyszą każdemu kęsowi. Tester musi też kontrolować, czy zachowana została równowaga między chrupkością a puszystością ciasta.
Przed kandydatami na to stanowisko pizzeria stawia jednak wiele wymagań. Muszą to być przede wszystkim pasjonaci pizzy. W tym miejscu restauracja podkreśla, że absolutnie nie biorą pod uwagę pizzy mrożonej. Tester musi mieć również doskonałe wyczucie smaku i konsystencji, poczucie humoru oraz... nie bać się spożywania węglowodanów.
Doświadczenie jako degustator pizzy jest dodatkowym atutem, ale nie jest konieczne.
- Fast food coraz popularniejszy. Dlaczego go wybieramy?
- Rewolucja, dramat, wściekłość: koniec z pizzą i lodami po północy! Na razie w Mediolanie
- Jedzenie w wydaniu historycznym. Jak powstały najpopularniejsze potrawy?
Źródło: PAP/hjzrmb
REKLAMA
REKLAMA