3 dni, 32 lokale. Pierwsza edycja Warsaw Restaurant Week(end)

Warszawiacy będą mieli okazję poznania najlepszych ofert stołecznych restauracji podczas Warsaw Restaurant Week(end). Akcja trwać będzie od 7 do 9 listopada i ma charakter pilotażowy. Jeśli się powiedzie, to w maju przyszłego roku odbędzie się po raz kolejny, w bardziej rozbudowanej, tygodniowej formie.

2014-11-07, 15:39

3 dni, 32 lokale. Pierwsza edycja Warsaw Restaurant Week(end)
Czy stać nas na jedzenie w restauracjach?. Foto: Lakepeople/sxc.hu/cc

Posłuchaj

Jeden z organizatorów akcji, Paweł Światczyński uważa, że Polacy coraz częściej zaglądają do restauracji
+
Dodaj do playlisty

Tygodnie Restauracji cieszą się powodzenia w różnych miastach na całym świecie. Wydarzenie jest organizowane w takich miejscach jak: Toronto, New York Restaurant Week, London Restaurant Week czy w Copenhagen Dining Week.
Jeden z pomysłodawców akcji, Paweł Światczyński uważa, że Polacy coraz częściej jedzą na mieście. Zdaniem organizatora świadczą o tym, coraz większe obroty restauracji w Polsce. Ale wciąż nie każdy może pozwolić sobie na jedzenie poza domem. Dlatego też, podczas pierwszej edycji WRW, lokale zaoferują swoje dania w cenie 39 złotych. W tej kwocie będzie można zjeść pełny zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru.

Celem akcji jest wzmocnienie wizerunku wysokiej jakości kultury gastronomicznej w stolicy oraz umożliwienie nowym odbiorcom pełnego restauracyjnego doświadczenia. Organizatorzy wierzą również, że część ludzi, którzy w najbliższy weekend odwiedzą lokale będzie do nich wracać.

Warsaw Restaurant Week(end) potrwa od 7 do 9 listopada. Będzie to wyjątkowa akcja współorganizowana przez najbardziej autorskie i najlepsze, warszawskie restauracje, przede wszystkim ze średniej i wyższej półki cenowej.

kz, IAR

REKLAMA

Polecane

REKLAMA

Wróć do strony głównej