Najsmaczniejszego amerykańskiego hot-doga zjesz w Chicago
Chicagowski fast food "Gene’s & Jude’s Red Hot Stand" wygrał konkurs prestiżowego magazynu "Every Day with Rachel Ray".
2011-02-17, 00:03
Posłuchaj
Pracownicy magazynu testowali punkty sprzedaży bułek z parówką w 56 miastach rozproszonych po całej Ameryce. Ten rodzaj kanapki okazał się najsmaczniejszy w River Grove - jednej z dzielnic Chicago.
Menadzer restauracji "Gene’s & Jude’s Red Hot Stand" Dan Ciancio z dumą tłumaczy skąd taki wybór.
- Nasze hot-dogi są unikalne, ponieważ na samą ich górę kładziemy frytki. Poza tym ludzie są zaskoczeni, że za tak dobry produkt płacą tylko 94 centy - mówi.
- Przyrządzamy je w oryginalnym chicagowskim stylu. Sklada się na to mieszanina sosów, dobra parówka, surowa cebula i ostra papryczka -podkreśla.
Rachel Ray, której imię i nazwisko jest umieszczone w tytule magazynu, to znana w USA opiniotwórcza dziennikarka zajmująca się kuchnią.
IAR,kk
REKLAMA