Tort księcia Williama i Kate Middleton: owoce morza maczane we francuskiej Brandy
Na ślub brytyjskiego księcia Williama i Kate Middleton cukiernicy przygotowują dwa torty - owocowy i czekoladowy.
2011-03-27, 03:30
Dwór królewski w Londynie poinformował, że "oficjalny" tort ślubny zostanie podzielony podczas obiadu w Pałacu Buckingham po ceremonii w kościele. Ma być przygotowany z tradycyjnych produktów: mąki, białek jaj, suszonych wiśni, orzechów, rodzynek i innych owoców kandyzowanych. Na wierzchu będzie umieszczony nowy książęcy monogram, który poznamy dopiero w dniu ślubu. W recepturze tortu jest także francuska Brandy, w której będą namoczone owoce. W ustalaniu wyglądu i składu uczestniczyła Kate Middleton.
Podczas przyjęcia na stole znajdzie się też drugi tort przygotowany według sekretnej receptury rodziny królewskiej, który bardzo lubił w dzieciństwie książę William. To tort bez pieczenia, sporządzony z wafli produkowanych przez jedną ze szkockich firm z polewą z ciemnej czekolady.
Ślub Williama i Kate coraz bliżej - już 29 kwietnia.
rk
REKLAMA
REKLAMA