Djoković kupił ośli ser. Całą roczną produkcję!
Novak Djoković inwestuje w stworzoną przez siebie sieć restauracji. Z myślą o niej Serb wykupił roczną produkcję najdroższego sera na świecie.
2012-12-11, 14:10
Ser produkowany jest według starej skrzętnie trzymanej w tajemnicy od wielu pokoleń receptury tylko w jednym miejscu na świecie. Jest to rezerwat przyrody utworzony w Zasavicy, położonej około 100 km na zachód od Belgradu.
To nie jedyny wyznacznik wyjątkowości wędzonego sera, którego cena za kilogram ostatnio przekracza sumę tysiąca euro. Wytwarza się go z mleka pochodzącego od około 130 górskich oślic specjalnej bałkańskiej rasy. Do uzyskania kilograma Pule potrzeba około 25 litrów oślego mleka, które ma obniżoną zawartość tłuszczu.
Właśnie Pule ma być w 2013 roku jedną z głównych atrakcji w menu sieci restauracji otwieranych przez wybitnego tenisistę. W tym celu Djoković podpisał umowę z wyłącznym producentem bałkańskiego specjału.
"Przegląd Sportowy", mr
REKLAMA
REKLAMA