3 dni, 32 lokale. Pierwsza edycja Warsaw Restaurant Week(end)
Warszawiacy będą mieli okazję poznania najlepszych ofert stołecznych restauracji podczas Warsaw Restaurant Week(end). Akcja trwać będzie od 7 do 9 listopada i ma charakter pilotażowy. Jeśli się powiedzie, to w maju przyszłego roku odbędzie się po raz kolejny, w bardziej rozbudowanej, tygodniowej formie.
2014-11-07, 15:39
Posłuchaj
Tygodnie Restauracji cieszą się powodzenia w różnych miastach na całym świecie. Wydarzenie jest organizowane w takich miejscach jak: Toronto, New York Restaurant Week, London Restaurant Week czy w Copenhagen Dining Week.
Jeden z pomysłodawców akcji, Paweł Światczyński uważa, że Polacy coraz częściej jedzą na mieście. Zdaniem organizatora świadczą o tym, coraz większe obroty restauracji w Polsce. Ale wciąż nie każdy może pozwolić sobie na jedzenie poza domem. Dlatego też, podczas pierwszej edycji WRW, lokale zaoferują swoje dania w cenie 39 złotych. W tej kwocie będzie można zjeść pełny zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru.
Celem akcji jest wzmocnienie wizerunku wysokiej jakości kultury gastronomicznej w stolicy oraz umożliwienie nowym odbiorcom pełnego restauracyjnego doświadczenia. Organizatorzy wierzą również, że część ludzi, którzy w najbliższy weekend odwiedzą lokale będzie do nich wracać.
Warsaw Restaurant Week(end) potrwa od 7 do 9 listopada. Będzie to wyjątkowa akcja współorganizowana przez najbardziej autorskie i najlepsze, warszawskie restauracje, przede wszystkim ze średniej i wyższej półki cenowej.
kz, IAR
REKLAMA
REKLAMA