Kulinarny łowca przygód
Gościem Jacka Cholewińskiego w Polskim Radiu 24 był znany restaurator Jarosław Walczyk. Jest to człowiek o wielu zainteresowaniach. Poza prowadzeniem restauracji interesuje się muzyką i podróżami.
2012-12-12, 11:31
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
- Praca na morzu to przede wszystkim odpowiedzialność za siebie, za kolegów i za pasażerów. Tam nie ma zmiłuj. W razie czego wszyscy muszą sobie pomagać. Każdy ma też swoje zadania. Pamiętam, że ja byłem zarówno strażakiem na statku, jak i sanitariuszem - powiedział Jarosław Walczyk.
Gość Jacka Cholewińskiego należy do grona najlepszych restauratorów w Polsce. Gotuje według własnych przepisów i udziela rad na przykład przy otwieraniu restauracji i hoteli. Charakteryzuje go także mnogość zainteresowań, zaczynając właśnie od kuchni, poprzez podróże i muzykę. Swoim doświadczeniem dzieli się, pisząc artykuły do prasy branżowej.
(FJ)
REKLAMA