X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
more_horiz
Gospodarka

Nie słabnie popyt na eko-żywność. Certyfikat gwarancją smaku i jakości

Ostatnia aktualizacja: 20.05.2019 12:25
Rośnie sprzedaż żywności ekologicznej. Przybywa ekologicznych gospodarstw i ekologicznych przetwórni. Wiele firm eko-branży łączy swe siły.
Audio
  • Prezes Stowarzyszenia Polska Ekologia Paweł Krejmas - mówił w radiowej Jedynce o perspektywach rynku żywności ekologicznej w Polsce. (Dariusz Kwiatkowski)
W Polsce systematycznie rośnie popyt na żywność ekologiczną oraz produkty regionalne.
W Polsce systematycznie rośnie popyt na żywność ekologiczną oraz produkty regionalne.Foto: Pixabay

Stowarzyszenie Polska Ekologia powstało w 2006 r. Skupia ono producentów żywności i surowców ekologicznych.

Jak powiedział w radiowej Jedynce Paweł Krejmas prezes Stowarzyszenia - działania skupiają się przede wszystkim na uświadamianiu konsumentów aby kupowali polskie produkty ekologiczne w różnego typu systemach jakości, bo to jedynie daje gwarancję powtarzalności smaku i jakości.

Dodał, że Stowarzyszenie preferuje produkty z certyfikatem i widać na naszym rynku przyrost firm, zwłaszcza przetwórni, które chcą produkować eko-żywność wysokiej jakości.

Natomiast nieznacznie spadła pod względem areału ilość gospodarstw specjalizujących się w takiej żywności.

Dariusz Kwiatkowski, ak, NRG

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Nie doceniamy naszych "superowoców". Ratunkiem eksport albo ich lepsza promocja

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2019 10:04
"Czas na polskie superowoce” - to tytuł zainaugurowanej wczoraj w Wichradzu koło Warki, kampanii promocji polskich owoców jagodowych.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Światowa koniunktura sprzyja polskim eksporterom żywności

Ostatnia aktualizacja: 23.04.2019 13:30
Prawdopodobnie tegoroczna sprzedaż naszej żywności za granicę dorówna tej ubiegłorocznej, kiedy to wartość eksportu wyniosła około 30 mld euro.
rozwiń zwiń

Czytaj także

100 regionalnych firm na pikniku Poznaj Dobrą Żywność na Służewcu

Ostatnia aktualizacja: 08.05.2019 18:43
Szykuje się gratka dla smakoszy dobrej regionalnej żywności – 11 maja, na terenie Wyścigów Konnych na Służewcu w Warszawie, będzie można spróbować tradycyjnych produktów 100 firm z różnych regionów Polski.  
rozwiń zwiń