Dieta i tryb życia w okresie pandemii
- Plusem naszego żywienia w czasie pandemii jest to, że blisko 70 proc. osób zaczęło częściej gotować. To fantastyczna informacja, bo to dobry moment na wykształcenie nowych nawyków żywieniowych, wprowadzenie do diety większej ilości warzyw i ograniczenie spożycia produktów wysokoprzetworzonych - powiedziała Karolina Maciejewska, dietetyk kliniczny.
2020-12-20, 21:10
W audycji Karolina Maciejewska przedstawiła, w jaki sposób kształtują się nawyki dietetyczne i żywieniowe Polaków w okresie pandemii.
Powiązany Artykuł
Dieta, aktywność fizyczna. Jak wytrwać w zdrowotnych postanowieniach?
Dietetyk odniosła się również do tego, w jaki sposób w ostatnich miesiącach Polacy podchodzą do kwestii zakupów. - Według danych robimy je rzadziej, nawet o 80 proc. Są one jednak znacznie bardziej obfite. Połowa ankietowanych wskazuje, że wrzuca do koszyka znacznie więcej jedzenia niż przed pandemią. Główną przyczyną jest nabywanie żywności na zapas - zaznaczyła ekspert.
Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy.
Posłuchaj
Karolina Maciejewska o diecie i żywieniu Polaków w czasie pandemii ("Temat dnia/Gość PR24") 22:32
Dodaj do playlisty
* * *
Audycja: "Temat dnia/Gość PR24"
Prowadzi: Mateusz Drozda
Gość: Karolina Maciejewska, dietetyk kliniczny
Data emisji: 20.12.2020
Godzina emisji: 20.06
REKLAMA
Polskie Radio 24/db
REKLAMA