Potrawy na karnawał
W Polsce obecnie trwa karnawał. Z tej okazji wielu z nas chodzi częściej niż zazwyczaj do restauracji, klubów czy dyskotek. O tym jakie jedzenie się spotyka w lokalach w tym czasie w PR24 opowiadają zaproszeni goście.
2013-01-11, 17:31
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Karnawał – okres zimowych balów, maskarad, pochodów i zabaw. Rozpoczyna się najczęściej w dniu Trzech Króli, a kończy we wtorek przed Środą Popielcową, która oznacza początek wielkiego postu i oczekiwania na Wielkanoc.Ten okres kojarzy się także z dużą obfitością jedzenia.
O potrawach, które z tej okazji podaje się w lokalach, klubach, dyskotekach oraz o jedzeniu amerykańskim, w PR24 Jan Gocel rozmawia z Kamilem Szwarbułą - dziennikarzem IAR oraz Jarosławem Uścińskim - kucharzem, restauratorem oraz prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
PJK