Ekologiczne picie kawy. Ekspert tłumaczy jak zmienić fusy w praktyczne produkty
W Europie wytwarzamy około 9 tysięcy ton fusów dziennie. W ogromnej części trafiają one na śmietnik. Pojawił się jednak pomysł, by to zmienić.
2024-04-10, 20:27
Opracowano unikalną technologię przetwarzania fusów i ponownego ich wykorzystania w postaci olejów kawowych, kwasu mlekowego, ligniny czy dodatków białkowych.
Gościem audycji był Kacper Kossowski, pomysłodawca i współzałożyciel startupu EcoBean.
Więcej w nagraniu.
Posłuchaj
Zmiana klimatu - 10.04.2024 21:40
Dodaj do playlisty
***
Audycja: "Zmiana klimatu"
REKLAMA
Prowadząca: Marta Hoppe
Gość: Kacper Kossowski
Data emisji: 10.04.2024
Godzina emisji: 19.06
REKLAMA
PR24
REKLAMA