Ile jest maku w makowcu, a piernika w pierniku?

Gościem PR24 był Maciej Jacyno-Onuszkiewicz - właściciel Manufaktury Cukierków. Razem z Mają Kluczyńską rozmawiali o słodkich tradycjach świątecznych.

2012-12-17, 20:45

Ile jest maku w makowcu, a piernika w pierniku?
. Foto: PR24

Posłuchaj

+
Dodaj do playlisty

- W dobrym makowcu po przekrojeniu powinniśmy widzieć taki ciemny, troszeczkę suchy mak. Jeżeli jest on zaprawiony to masa jest troszeczkę jaśniejsza. Na pierwszy rzut oka, gdy patrzymy na dobry makowiec, musimy widzeć ziarenko przy ziarenku - powiedział w PR24 specjalista od słodkości.

Maciej Jacyno-Onuszkiewicz od zawsze uwielbiał słodycze. W pewnym momencie postanowił otworzyć własny biznes cukierniczy. Specjalizuje się w wytwarzaniu lizaków i cukierków zgodnie z siedemnastowieczną recepturą.

(FJ)/(PJK)

Polecane

REKLAMA

Wróć do strony głównej