Kulinarne pasje Marka Brzezińskiego

Słynnych francuskich gęsich wątróbek nie zjadam ze względów ideologicznych - powiedział w PR24 Marek Brzeziński korespondent PR w Paryżu.

2012-11-06, 14:41

Kulinarne pasje Marka Brzezińskiego
Marek Brzeziński korespondent PR w Paryżu. Foto: PR SA

Posłuchaj

Marek Brzeziński o francuskiej kuchni
+
Dodaj do playlisty

Gość PR24 ukończył kursy na Kulinarnej L' Academie Cordon Bleu, gdzie zgłębiał tajniki francuskiej kuchni oraz trendy w światowej sztuce kulinarnej.

Marek Brzezińśki jest autorem książki "Kulisy Kulinarnej Akademii". Nie jest to typowa książka kucharska - mówi. W  książce opisuję doświadczenia z Akademii, jest ona  formą kulinarnego Tour de France.

Żabie udka, gęsie wątróbki i ślimaki, to wyróżniki kuchni francuskiej ale ja lubię też kuchnię polską. Kuchnią interesowałem się od dzieciństwa chociaż ciężko mi ugotować dwa razy tę samą potrawę.

Zdaniem gościa PR24 dobra potrawa wymaga towrzystwa dobrego trunku.

REKLAMA

Polecane

REKLAMA

Wróć do strony głównej