Wojciech Modest Amaro przygotuje kolację dla prezydentów
Kucharz z gwiazdką Michelin jest autorem menu dla światowych przywódców z okazji obchodów 25-lecia wyborów z 4 czerwca 1989 roku.
2014-06-03, 12:28
Posłuchaj
Kolacja dla prezydentów - relacja Ewy Wasążnik (RDC/IAR)
Dodaj do playlisty
Na przystawkę goście zjedzą szparagi z młodym bobem i olejem bukowym, danie główne to jagnięcina z kaszą gryczaną i maślanką lub dorsz z młodymi warzywami. Na deser - truskawki pachnące czarnym bzem i lody z natki pietruszki.
Amerykański przywódca przybył we wtorek do Polski z dwudniową wizytą. Weźmie udział w oficjalnych uroczystościach w związku z 25. rocznicą pierwszych wolnych wyborów.
Barack Obama w Polsce - czytaj więcej>>>>
IAR,kh
REKLAMA
REKLAMA