Zbigniew Grycan: król lodów

Lody produkował jego dziadek, potem ojciec, a teraz on. Szlify cukiernika zdobywał w hotelu Bristol. Jednym z najważniejszych wydarzeń w jego życiu zawodowym był zakup kultowej lodziarni przy ulicy Puławskiej w Warszawie i firmy "Zielona Budka", którą prowadził przez 20 lat. Zbigniew Grycan, polski przedsiębiorca pochodzący z rodziny o długiej tradycji cukierniczej, był gościem audycji Ludzie Gospodarki.

2015-12-06, 16:17

Zbigniew Grycan: król lodów
Zbigniew Grycan, polski przedsiębiorca pochodzący z rodziny o długiej tradycji cukierniczej/fot.materiały prasowe

Posłuchaj

06.12.15 Zbigniew Grycan: „Lody są zdrowe i powinno się jej jeść (…)”.
+
Dodaj do playlisty

Na emeryturze długo nie wytrzymał bez pracy. W 2004 roku wrócił do biznesu, zakładając firmę "Grycan - Lody od pokoleń", którą prowadzi wspólnie z żoną i córką. Mimo że jest już po 70-tce, wciąż ma jeszcze wiele planów związanych z rozwojem firmy. Jego niezmiennym przepisem na sukces produkcji dobrych lodów są naturalne składniki, jak śmietana i owoce.

– Nasze lody są na bazie śmietany. Mamy stałych dostawców. Starymi metodami produkujemy je i nie żałujemy składników. Mamy obecnie ponad 60 smaków. Co rusz mamy nową ofertę, którą testują wszyscy w naszej firmie – powiedział w Polskim Radiu 24 Zbigniew Grycan.

Więcej o rozwoju jednej z najbardziej popularnych w Polsce firm „króla lodów” w całym programie.

Audycję prowadziła Sylwia Zadrożna.

REKLAMA

Polskie Radio 24/dds

 

Polecane

REKLAMA

Wróć do strony głównej