Zbigniew Grycan: król lodów
Lody produkował jego dziadek, potem ojciec, a teraz on. Szlify cukiernika zdobywał w hotelu Bristol. Jednym z najważniejszych wydarzeń w jego życiu zawodowym był zakup kultowej lodziarni przy ulicy Puławskiej w Warszawie i firmy "Zielona Budka", którą prowadził przez 20 lat. Zbigniew Grycan, polski przedsiębiorca pochodzący z rodziny o długiej tradycji cukierniczej, był gościem audycji Ludzie Gospodarki.
2015-12-06, 16:17
Posłuchaj
Na emeryturze długo nie wytrzymał bez pracy. W 2004 roku wrócił do biznesu, zakładając firmę "Grycan - Lody od pokoleń", którą prowadzi wspólnie z żoną i córką. Mimo że jest już po 70-tce, wciąż ma jeszcze wiele planów związanych z rozwojem firmy. Jego niezmiennym przepisem na sukces produkcji dobrych lodów są naturalne składniki, jak śmietana i owoce.
– Nasze lody są na bazie śmietany. Mamy stałych dostawców. Starymi metodami produkujemy je i nie żałujemy składników. Mamy obecnie ponad 60 smaków. Co rusz mamy nową ofertę, którą testują wszyscy w naszej firmie – powiedział w Polskim Radiu 24 Zbigniew Grycan.
Więcej o rozwoju jednej z najbardziej popularnych w Polsce firm „króla lodów” w całym programie.
Audycję prowadziła Sylwia Zadrożna.
REKLAMA
Polskie Radio 24/dds
REKLAMA