Żywność ekologiczna sprzedaje się coraz lepiej

Certyfikowane produkty zdobywają rynek w Polsce. Już w 2017 r. powinniśmy wydać na nie ponad 1 mld złotych – informuje "Rzeczpospolita".

2016-02-03, 07:18

Żywność ekologiczna sprzedaje się coraz lepiej
Ekożywność jest coraz łatwiej dostępna. Foto: Pixabay.com

W 2016 roku sprzedaż żywności ekologicznej może zwiększyć się w Polsce znów o co najmniej kilkanaście procent. To oznacza, że w tym roku padnie kolejny rekord wydatków na ekożywność. Branża szacuje, że w 2015 roku mogły one sięgnąć nawet 800 mln złotych. Natomiast w 2017 roku po raz pierwszy w historii mają szanse przekroczyć 1 mld złotych.

Większa dostępność ekożywności

Wydatki na ekożywność rosną, ponieważ zwiększa się jej dostępność. Można ją kupić już nie tylko w wyspecjalizowanych sklepach, ale również w sieciach handlowych i dyskontach.

PAP, awi

Polecane

REKLAMA

Wróć do strony głównej