Turystyka kulinarna, czyli świat od kuchni
Turystyka kulinarna (w tym enoturystyka i biroturystyka), choć jest dość młodym zjawiskiem, to szybko zyskuje na popularności. Eksperci wskazują, że jedną z przyczyn wzrostu zainteresowania tym rodzajem turystyki, są coraz większe oczekiwania podróżnych i chęć doświadczenia czegoś nowego, niepowtarzalnego.
2024-01-21, 21:18
Które kierunki najchętniej wybierają Polacy, aby poznać obce kraje i narodowości pod kątem kultury jedzenia? Jakie są trendy w polskiej turystyce kulinarnej? Wzrost zainteresowania poznaniem świata i własnej ojczyzny pod kątem kulinarnym wymusza też na lokalnych restauracjach i hotelach zwiększania jakości oferowanych produktów i usług.
Posłuchaj
Prof. Karolina Buczkowska-Gołąbek o turystyce kulinarnej Polaków (Temat dnia/Gość PR24) 25:24
Dodaj do playlisty
Więcej w nagraniu.
* * *
Audycja: Temat dnia/Gość PR24
REKLAMA
Prowadzący: Piotr Wąż
Gość: prof. Karolina Buczkowska-Gołąbek (Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej)
Data emisji: 20.01.2024
Godzina emisji: 18.33
REKLAMA
PR24
REKLAMA