Święto czekolady
Jedzenie czekolady ma swoje dobre i złe strony. Zawiera ona mnóstwo substancji, które pozytywnie wpływają na organizm i samopoczucie, głównie magnez i wapń. Jedna tabliczka zapewnia około 20 proc. dziennego zapotrzebowania na te mikroelementy. Święto czekolady jest dobrą okazją, by porozmawiać o dobroczynnych właściwościach tego smakołyku.
2013-04-12, 15:30
Posłuchaj
Gościem PR24 był Marcin Paździor, mistrz cukierniczy, przed którym czekolada nie kryje żadnych tajemnic.
Poprzez jedzenie czekolady w naszym organizmie zwiększa się poziom endorfin, a to wpływa na polepszenie naszego nastroju:
- Czekolada jest bardzo zdrowym produktem. Zawiera teobrominę wpływającą korzystnie na nasz układ nerwowy. Jest w niej także dużo potasu oraz magnezu - pierwiastków odpowiadających za nasze dobre samopoczucie. Bardzo ważnym składnikiem, który świadczy o jakości czekolady jest również masło kakaowe - mówił Marcin Paździor w studiu PR24.
REKLAMA
Święto czekolady to wyśmienita okazja, aby przygotować sobie coś pysznego! Na naszej stronie facebookowej znajdą Państwo przepis na wyjątkowy mus czekoladowy autorstwa naszego dzisiejszego Gościa.
Smacznego!
REKLAMA