Święto czekolady

Jedzenie czekolady ma swoje dobre i złe strony. Zawiera ona mnóstwo substancji, które pozytywnie wpływają na organizm i samopoczucie, głównie magnez i wapń. Jedna tabliczka zapewnia około 20 proc. dziennego zapotrzebowania na te mikroelementy. Święto czekolady jest dobrą okazją, by porozmawiać o dobroczynnych właściwościach tego smakołyku.

2013-04-12, 15:30

Święto czekolady
. Foto: flickr/nemuneko.jc

Posłuchaj

Marcin Paździor o dobroczynnych właściwościach czekolady.
+
Dodaj do playlisty

Gościem PR24 był Marcin Paździor, mistrz cukierniczy, przed którym czekolada nie kryje żadnych tajemnic.
Poprzez jedzenie czekolady w naszym organizmie zwiększa się poziom endorfin, a to wpływa na polepszenie naszego nastroju:

- Czekolada jest bardzo zdrowym produktem. Zawiera teobrominę wpływającą korzystnie na nasz układ nerwowy. Jest w niej także dużo potasu oraz magnezu - pierwiastków odpowiadających za nasze dobre samopoczucie. Bardzo ważnym składnikiem, który świadczy o jakości czekolady jest również masło kakaowe - mówił Marcin Paździor w studiu PR24.

 

 

REKLAMA

Marcin
Marcin Paździor, foto: PR24/PJ

Święto czekolady to wyśmienita okazja, aby przygotować sobie coś pysznego! Na naszej stronie facebookowej znajdą Państwo przepis na wyjątkowy mus czekoladowy autorstwa naszego dzisiejszego Gościa.

PRZEPIS NA MUS CZEKOLADOWY

Smacznego!

Polecane

REKLAMA

Wróć do strony głównej