Wiosenne nowalijki

Nowalijki, czyli świeże warzywa, to wspaniały sposób na dostarczenie organizmowi niezbędnych witamin, potrzebnych mu do regeneracji po surowej zimie. Czy jednak wszystkie są bogate w mikroelementy i warto je spożywać?

2013-04-15, 16:00

Wiosenne nowalijki
. Foto: flicr/tcktcktck

Posłuchaj

Jarosław Uściński o nowalijkach
+
Dodaj do playlisty

Czy jest coś lepszego niż twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem albo młode polskie ziemniaki z koperkiem i zsiadłym mlekiem? Gościem PR24 był Jarosław Uściński.

- My, kucharze mamy co roku ten sam problem. Zastanawiamy się, czy nowalijki są na pewno zdrowe i nie mamy możliwości tego zbadać. Na miejskich bazarach sprzedawcy najczęściej mają produkty z giełdy, czyli to samo, co jest w marketach. Im brudniejsze ręce handlarza, tym bardziej pewne, że warzywa zostały wykopane z ziemi - mówił Jarosław Uściński.

 

PR24/JG

REKLAMA

Polecane

REKLAMA

Wróć do strony głównej